Introductie week + het eerste weekend

De introductie week begon op maandag  1 September, met een wiskundetoets ! Dat was dus niet bepaald een leuke binnennkomer, als je beloofd was dat het er vooral om kennismaking gaat met de medestudenten in de eerste week. Die toets ging er vooral om om te kijken wat ons wiskunde niveau was. De nacht voor  de toets kregen we onze permanente woonruimtes/slaapruimtes toegewezen, de nacht ervoor sliepen we nog in willekeurige slaapruimtes. Ik zit het aankomende jaar in kamer numero 13. Niet leuk als je bijgelovig bent, gelukkig heb ik daar geen last van. Over kennismaking gesproken, mijn kamergenoten zijn een Israëlische jongen, afkomstig uit een Arabisch/Palestijnse familie. De ander komt uit Canada (Montreal). De eerste nacht zat ik nog met een Braziliaanse jongen (Rodrigo) en een Palestijnse jongen op een kamer.

Afgezien van die wiskundetoets op die maandag was het de rest van de week ook echt kennismaking. We deden allerlei activiteiten, waaronder een speurtocht en brood bakken. Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar dat was het ook wel. Van lappen stof maakten we de vlaggen van landen waar we vandaan kwamen, en we hebben onze eigen  regels voor respect gemaakt. Aan het einde van de week zijn we rondgeleid in de bibliotheken van Tel Aviv University, omdat onze onderwijsinstellingen een partnerschap hebben opgericht, en wij hier onze research mogen doen voor ons profielwerkstuk. We deden nog een simulatie/teamwork spelletje over het overleven in Alaska als je er neerstort met een vliegtuigje en je zogenaamd met een temperatuur ban -20 zit. (Terwijl het in het echt bij ons dus 30+ was. Je had dus aardig wat voorstellingsvermogen nodig…).  Daarna zat onze introductieweek er al weer op.

Intussen was ik al goede vrienden geworden met Jose uit Ecuador en Rodrigo uit Brazilië. Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik me na zo’n korte tijd al zo thuis zou voelen.  Het ging makkelijker dan aanvankelijk gedacht,  ook omdat ik eerst niet wist dat we zo’n uitgebreide kennismakingsweek zouden hebben.  In het weekend , dat hier op vrijdag en zaterdag is gingen we vrijdag ‘s avonds naar een soort disco of feestje, hoe je het ook wilt noemen. Leuker dan verwacht. Bijna iedereen was aan het dansen. De volgende dag gingen we naar een zwemcompetitie, om daar ons EMIS-team aan te moedigen. Omdat we  als school op een veel grotere campus zitten met andere onderwijsinstellingen, konden we het tegen ze opnemen. Uiteindelijk zijn we uit de 4/5 scholen in het algemeen klassement 2de geworden. Puk de Roij  (pukputih.wordpress.com), het andere Nederlandse meisje van het Sint-Janslyceum, werd als enige van onze school eerste. Toen ze uit het water kwam, werd ze pas feestelijk onthaald! Ze werd letterlijk op de schouders gedragen, en er werden een aantal leuke foto’s gemaakt van de hele groep, die allemaal op Facebook te zien zijn.

Dat was de intro week + het eerste weekend, volgende keer vertel ik over de eerste week van school en wat ik nou precies voor vakken heb.

Datum: 19 september 2014

Advertisements

3 thoughts on “Introductie week + het eerste weekend

 1. Hee Michiel!

  Wat heerlijk om je belevenissen te lezen!
  Even wat uitgebreider dan via de whatsapp, die ik ook nog eens via Joost moet lezen.
  Man, het klinkt echt als een geweldig avontuur daar.
  Wat goed van je, dat je je al zo snel ‘ingewerkt’ hebt en je al zo thuis voelt.
  Dat zegt wel iets over je. Je bent een echte wereldburger 🙂 !

  Kun je op dit blog ook foto’s plaatsen?

  Wij zitten inmiddels alweer een maand in onze nieuwe caravan in Soest.
  Middenin de bossen. Het is er heel stil, maar ook erg mooi. We zien hertjes, konijnen en eekhoorns en we genieten van de Soester Duinen.

  Luc en Evi moesten, net als jij, opnieuw beginnen op een nieuwe school.
  Gelukkig vinden ze het er erg leuk en hebben ze ook al vriendjes en vriendinnetjes.
  Je ziet het, die de Witjes die redden het allemaal wel!

  Wij stappen nu op de fiets en ik kijk weer uit naar je volgende blog!
  Geniet!

  Liefs van ons viertjes uit Soest

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s